OPĆI UVJETI
Prodavatelj, odnosno vlasnik stranice internet prodaje DOMOVINA.COM.HR je TUBA, OBRT ZA PROMIDŽBU, USLUGE I TRGOVINU, Trpanjska 14, 10000 Zagreb, OIB: 86278477705

Kontakt:
TUBA, OBRT ZA PROMIDŽBU, USLUGE I TRGOVINU, Trpanjska 14, 10000 Zagreb, OIB: 86278477705, e-mail: Broj računa: IBAN: HR8324020061140347994  Erste&Steiermarkische Bank d.d.
Domovina Web Shop je web stranica internetske prodaje u vlasništvu Prodavatelja.

Korisnici Domovina Web Shopa su sve osobe koje web stranicu koriste radi kupnje prikazanih proizvoda ili informiranja o proizvodima.                                                                 
Kupac je svaka osoba s kojom je sklopljen ugovor o kupoprodaji temeljem ovih Općih uvjeta.

NAČIN PLAĆANJA
1. Plaćanje općom uplatnicom ili internet bankarstvom (virman)
Plaćanje je moguće izvršiti putem internet bankarstva ili općom uplatnicom u bilo kojoj banci ili pošti u Republici Hrvatskoj. Kad u procesu kupovine Kupac odabere plaćanje virmanom na e-mail će ti biti poslani svi podaci za izvršenje uplate. Valuta plaćanja je EURO. Plaćanje je moguće izvršiti isključivo uplatom sa hrvatskog računa. Po uplati Kupac šalje Prodavatelju potvrdu o uplati. Kupac je dužan obaviti uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom u roku od 72 sata od trenutka narudžbe. Po primitku uplate Prodavatelj naručenu robu šalje na željenu adresu unutar 7 radnih dana.

2. Virmansko plaćanje (pravne osobe)
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom Vaše narudžbe. Kako se datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomicanje datuma isporuke.

3. Plaćanje pouzećem
Opcija plaćanja pouzećem vam omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

4.PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA

Naručene proizvode Kupac plaća direktnom bankovnom uplatom na transakcijski račun ili slijedećim karticama:

  • Visa
  • Mastercard
  • Diners
  • Discover.

Plaćanje karticama odvija se online preko Monri (WSPay) sustava.

Podaci o kartici i vlasniku kartice ne čuvaju se na kod Prodavatelja već se broj kreditne kartice direktno provjerava i autorizira u autorizacijskom centru pojedine kartične kuće (Prodavatelj ne dolazi u doticaj s kartičnim podacima niti je odgovoran za njihovo čuvanje i prijenos).

Monri WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Monri WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji Monri WSPay ima. Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Kupac se upućuje i upozorava da podatke o svojim karticama ili bilo koje druge osjetljive podatke ne upisujete nigdje osim u za to predviđeno polje, odnosno ne šaljite ih elektroničkom poštom i na činite ih dostupnim na druge slične načine.I.Način kupnje
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Sve cijene izražene su u EURU. 

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zastupnici ili skrbnici. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore protivne ovoj odredbi.

Dostupni proizvodi prikazani su na stranici Domovina Web Shop-a zajedno sa specifikacijom proizvoda, podacima o cijeni i ostalim važnim podacima. Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u “košaricu” klikom na oznaku “kupi”. U “košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju s naznakom cijene proizvoda i cijene dostave kao i perioda u kojemu je ponuda važeća.

Po izvršenju uplate na transakcijski račun Prodavatelja, Kupac šalje potvrdu o uplati na .
Korisnici Domovina Web Shop-a dužni su dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom registracije I kupnje.

II.Zaštita osobnih podataka
Prodavatelj se obvezuje da će čuvati privatnost svih svojih Korisnika/Kupaca. Prodavatelj prikuplja samo nužne osnovne podatke o Kupcima potrebne za provedbu transakcija i narudžbi. Svi se podaci o Korisnicima/Kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima Domovina Web Shopa koji su odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti. TUBA obrt informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

 

III.Cijena
Naznačene cijene proizvoda i dostave su maloprodajne cijene. Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena te je važeća cijena proizvoda ona naznačena na stranici u trenutku sklapanja ugovora.

 

  1. Reklamacije i zamjene

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji odgovara opisu navedenom u našem Web Shop-u. Prodavatelj sve proizvode prije pakiranje pregledava i kontrolira ispravnost. Ukoliko Kupac primjeti oštećenja može kontaktirati Prodavatelja na  sa napomenom “Reklamacija po narudžbi br:” ili putem obrasca za reklamaciju kojeg Kupac skine OVDJE. Kupac ima pravo raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od preuzimanja.

Ako sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, Kupac vraća pošiljku na trošak Prodavatelja , a Prodavatelj o svom trošku šalje ispravan proizvod (po primitku vraćenog proizvoda). Ako Kupcu proizvod ne odgovara ili mu se ne sviđa može ga zamjeniti ili vratiti u roku od 14 dana od dana preuzimanja uz predočenje originalnog računa, u originalnoj ambalaži, neoštećenog . Ukoliko se radi o zamjeni ili povratu Kupac snosi troškove slanja robe. Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat plaćenog sve dok roba nije vraćena.

 

  1. Jednostrani raskid Ugovora
    Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

   – Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

– ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti TUBA, OBRT ZA PROMIDŽBU, USLUGE I TRGOVINU o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom preporučenom pošiljkom na adresu TUBA, OBRT ZA PROMIDŽBU, USLUGE I TRGOVINU, Trpanjska 14, 10000 Zagreb, elektroničkom poštom na info@domovina.com.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, te putem obrasca za podnošenje prigovora potrošača.

Link za preuzimanja obrasca: OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ispunjeni obrazac za prigovor šalje se na email adresu: .

 

VI.Podrška korisnicima
Ako je Korisniku/Kupcu potreban savjet ili informacija bez obzira radi li se o izboru artikla, veličini ili o izradi istih, može kontaktirati Prodavatelja putem e-pošte na .  Odgovor će biti poslan u najbržem mogućem roku.

VII.Zaštita autorskih prava
Svi sadržaji objavljeni na Domovina web stranici, kao što su tekstovi, logo znakovi, slike, digitalni sadržaji, softver te svi ostali koji nisu navedeni, a objavljeni su na stranici, vlasništvo su Domovina Web Shop-a te su zaštićeni domaćim I međunarodnim pravima.

DOSTAVA
Kupljenu robu Prodavatelj dostavlja na željenu adresu preporučenom pošiljkom unutar 7 radnih dana od trenutka kada je uplata vidljiva na računu.

Iznos dostave biti će naznačen na računu prilikom izrade narudžbe, odnosno uključen u ukupan iznos, te nakon uplate iznosa prilikom preuzimanja paketa Kupac više neće imati nikakvih dodatnih plaćanja.

Trošak dostave unutar Republike Hrvatske je 4,90 Eura. 

Cijena dostave za područja van Republike Hrvatske ovisi o težini pošiljke i obračunava se na završetku narudžbe.


Korištenjem i/ili pristupanjem (registracijom) na Domovina Web Shop Korisnik/Kupac prihvaća sva pravila i uvjete korištenja navedena u ovim općim uvjetima. Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu općih uvjeta bez prethodne najave.